Nieuws

Woensdagavond 20 december hebben we met alle ouders en hun kind(eren) op een speciale manier het kerstfeest gevierd. We zijn in groepen door de wijken rondom de school gaan lopen. Onderweg kwamen we de kerstteferelen tegen, gespeeld door de leerlingen van groep 8. Het was een groot feest om dit met elkaar te doen. 

Op school was een kerstmarkt ingericht waar ouders en leerlingen allerlei lekkernijen en spullen voor hadden gemaakt. De opbrengst komt ten goede aan Werelddocent van EDUKANS. Leerkracht Wim Pieter is in de herfst als werelddocent naar Ghana geweest. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

We hadden geluk dit jaar. Bijna was de Sint al vertrokken met zijn caravan naar een warm oord. Waarom? De Dint had zich in de datum vergist en was ervan overtuigd dat het woensdag 6 december was.

Gelukkig haalde meester René de Sint toch op tijd op, zodat de Sint wat later vertrok dan hij dacht. Wat waren alle kinderen blij!

Klik op de foto om er meer te zien

Op dinsdagmiddag 21 november waren meer dan 100 opa's en oma's te gast op Wereldwijs. We nodigen hen 1 x per 2 jaar uit om even mee te genieten van hun kleinkind op de basisschool. Na een korte inleiding ging iedereen naar de groep waar het kleinkind zat en genoot van een activiteit. We zien alle opa's en oma's graag terug in 2019. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

Kinderboekenweek 2017 gestart!

Op woensdag 4 oktober hebben we met elkaar de KInderboekenweek 2017 geopend. 3 Leerlingen van groep 8 (Mirthe, Cathelijne en Elise) voerden een dansje uit op de muziek van de kinderboekenweek.

De leerkrachten hebben ter voorbereiding een "gruwelijk eng" filmpje gemaakt en in alle groepen laten zien. Durft u het aan? Klik op onderstaand filmpje!

Lang op gewacht en eindelijk, nog voor de zomervakantie, is de eerste fase van het schoolplein afgerond. We zijn er erg blij mee. het is een enorme upgrade van het plein. De kinderen vinden de nieuwe klimtoren fantastisch. Ook de kinderen in de buurt van Wereldwijs, weten de toren goed te vinden.

Woensdag 14 juni was politieagent Herman te gast in de kleutergroepen. In elke groep boeide hij de leerlingen met zijn verhaal over het vak van politie. Natuurlijk mochten alle kinderen even op zijn motor zitten. 

Op woensdag 31 mei, onder een behaaglijk zonnetje en een lekker fris windje, hebben de leerlingen van de groepen 3-8 de jaarlijkse sportdag gehouden. Super gezellig en sportief! De WOC zorgde voor verfrissingen tijdens het sporten: dank jullie wel!

Klik op de foto om er meer te zien. 

Vrijdag 21 april was het weer zover: de Koningsspelen 2017 op Wereldwijs. Wat een feestje! Eerst met elkaar ontbijten, vervolgens lekker dansen en zingen, een leuke vossenjacht en tot slot spelen op het plein en het gras. Fijn dat er weer genoeg helpende ouders waren. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

Op Witte Donderdag 13 april begonnen we de dag in de eigen groep met het paasontbijt. De kinderen hadden voor elkaar een ontbijt gemaakt. De WOC (Wereldwijs Ouder Commissie) zorgde voor drinken en bood ondersteuning aan de leerkrachten. Ook alle studenten waren aanwezig om te helpen. Wat een feest. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

Elk jaar vieren we het paasfeest. het ene jaar op school, het andere jaar in een kerk, meestal De Opstandingskerk (gemakkelijk te belopen).

Op Witte Donderdag, 13 april waren we met elkaar in de kerk. Het thema van de viering was "Opstaan voor elkaar". Een prachtig thema waar kinderen mooie dingen over konden vertellen. Naast alle kinderen, waren er ook weer veel ouders aanwezig. 

We wensen jullie Fijne Paasdagen.

Klik op de foto om er meer te zien. 

Wednesday March 22th the teachers and the children organized a Fashion Show. Children had made their own clothes and presented them by theirselves. All the talking during the show was in English. All parents were invited and a lot of them were fortunately able to see the show. They enjoyed very much. 

Press the picture to see more. 

De donderdag voor de voorjaarsvakantie hebben we gezellig met elkaar afgesloten met een playbackshow. Bijna alle groepen hadden een dans voorbereid. de zaal kon vaak goed meezingen en dansen. Pieter en Rens verzorgden de presentatie.

Klik op de foto om er meer te zien. 

De afgelopen weken hebben de leerlingen de groepen 7 en 8 een geschiedenisproject gedaan over "De Middeleeuwen". De leerlingen uit beide groepen waren gemixt. De opdracht voor de kinderen was om samen(werkend) te komen tot een "creatieve en informatieve" presentatie over een stukje geschiedenis uit de middeleeuwen.

Twee weken hebben ze er hard aan gewerkt. Op donderdag 23 februari hebben beide groepen in hun klaslokaal, in het bijzijn van de ouders, een tentoonstelling ingericht. Ook de leerlingen uit groep 6 kwamen geinteresseerd kijken.

De woensdag ervoor zijn we met de leerlingen met de bus naar de Beatrix Sluis gereden. Daar bouwt men aan een derde kolk. Vanwege die bouw is een grote oorlogsbunker verplaatst. De zogenoemde kazemat maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie en is gebouwd in 1936.

De bunker van 1,2 miljoen kilo werd 150 meter verplaatst. Hij moet wijken voor de verbreding van het Lekkanaal en de verbouwing van de Prinses Beatrixsluis. 

Klik op de foto om er meer te zien.

Moeder Linda van Woudenbergh heeft in de kerstvakantie de broedmachine weer klaar gezet in de hal van de onderbouw. Ze heeft dat in vorige jaren ook gedaan en dit is voor de leerlingen erg interessant. Linda neemt de tijd om regelmatig op school langs te komen en groepjes kinderen uit de klassen te halen, zodat ze met het lampje naar de kuikentjes in het ei kunnen kijken.

Inmiddels zijn de eieren uitgekomen. In deze week blijven de kuikens op school logeren. Natuurlijk neemt Linda de kuikens de klas in, zodat de kinderen ze kunnen aaien.
Dank aan Linda!

Klik op de foto om er meer te zien.

https://youtu.be/82RE5W13Y0s

Downloads

Zaterdag 14 januari was groep 8 te gast in Hilversum bij de live uitzending van ZAPPLIVE. Vroeg op (vertrek Wereldwijs 7.15 uur), maar dat hadden de kinderen er graag voor over. Alleen zij mochten aanwezig zijn bij de opnamen. Juf Willemien en de ouders waren in een ruimte vlakbij getuige van dit spectakel. Geweldig voor allen om een keer mee te maken. "Dit vergeten ze nooit meer", zei een ouder. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

Woensdag 11 januari was er wel erg hoog bezoek op Wereldwijs: koningin Elisabeth van Engeland. Ze bracht een bezoek aan onze school, omdat we op de woensdag altijd een echte "Enhlish day" hebben. In elke groep werd ze in het Engels toegezongen. Als dank kreeg elk kind een Engels dropje. De komende maanden organiseren we regelmatig "bijzondere Engelse" activiteiten op Wereldwijs. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

De afgelopen weken hebben de leerlingen gewerkt aan een project over "Huizen". In groepjes hebben ze een plan van aanpak gemaakt en vervolgens hun eigen huis "gebouwd". Samen werken werd samenwerken. Een belangrijke 21ste eeuwse vaardigheid die de leerlingen in de toekomst moeten beheersen. Na afloop hebben ze op hun eigen project feedback gegeven. De leerlingen waren erg enthousiast bezig en ook thuis werk regelmatig ingeschakeld. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

Op woensdag 21 december (langste nacht, kortste dag), hebben we op school het Kerstfeest gevierd met alle kinderen. De ouders hadden we ook uitgenodigd. Zij bleven een half uur op het plein. Dankzij de 3 vuurkorven en koffie/thee/chocomelk hadden we het niet koud en wel erg gezellig. Het tweede half uur waren de ouders actief en elke groep om nog een stukje van de sfeer in de groep mee te maken en samen een kerstknutsel te maken. 

Klik op de foto om er meer te zien. 

Op donderdag 8 december hebben we op Wereldwijs breed overleg gevoerd over het nieuwe schoolplein. We bekeken de plannen en hebben gekozen om een fasen het schoolplein aan te pakkebn en te verfraaien. Fijn dat de kinderen van de Wereldwijsraad erbij waren met hun mooie ideeën.

Maandag 5 december 2016 kwam Sinterklaas wel op een heel speciale manier aan op Wereldwijs: in een motor met zijspan. Zwarte Piet stuurde het gevaarte vaardig via het fietspad (mocht voor een keer) naar de school. Kinderen en ouders haalden de Sint en zijn Pieten op feestelijke wijze in. Daarna vierde elke groep het feest van de Sint op eigen wijze. 

Klik op de foto voor meer foto's. 

Ook dit jaar hebben er kinderen van Wereldwijs meegedaan aan het school schaak toernooi. Uit de groepen 7 & 8 waren er 2 teams gevormd (team A1 en A2), uit groep 4 t/m 6 waren er genoeg kinderen voor 1 team (team B1). Op 9 en 16 november vonden de voorrondes plaats waarbij de teams A1 en B1 zich wisten te plaatsen voor de finale.
Deze finale vond plaats op woensdag 23 november in het gemeentehuis van Houten. Na 5 spannende rondes waarbij er werd gewonnen, verloren en gelijk gespeeld vond de prijsuitreiking plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Team B1 heeft hard gestreden maar is helaas niet in de prijzen gevallen. In de A-poule was het tot aan de laatste ronde spannend, na een nek aan nek race om de 2e, 3e en 4e plaats kreeg het team van Wereldwijs A1 de beker voor de 3e plaats uitgereikt door de burgemeester. 

Om de 2 jaar gaan we op Wereldwijs gezellig en gezond met elkaar ontbijten. Op woensdag 9 november was het weer zo ver. We mixen alle groepen en genieten met elkaar van een goed ontbijt, want: dat moet!

Op vrijdag 11 november bezochten professor LUI Jian van Beijing Normal University, Prof. Dr. Marja van den Heuvel-Panhuizen en 2 promovendi onze school. 
We hebben een lijntje met het Freudenthal Instituut (vorig schooljaar 40 Noorse collega's). Men was zeer geïnteresseerd in ons Nederlandse rekenonderwijs. Prof Lui was onder de indruk van de open sfeer in een Hollandse school en de differentiatie in onze manier van werken.

Klik op de foto's om er meer te zien. 

Woensdag 15 juni was de grote dag: de officiéle opening van het trapveldje door wethouders Herman Geerdes. In het bijzijn van alle kinderen, mensen van de gemeente Houten, de lokale pers en een echte speler van FC Utrecht, Michel van Rooij, hebben we het veldje geopend. Het regende pijpenstelen, maar dat deerde niemand. Regen was ook de aanleiding om het voormalige modderveldje aan te passen aan deze tijd. Samen met de Gemeente Houten hebben we het veldje gerealiseerd en zijn we er blij om. TELSTAR Houten sponsorde ons door voor elke groep een bal te geven. Dank!

Klik op de foto om er meer te zien. 

Contact

Voor u uw kind kunt aanmelden, willen we graag met u in contact komen. Bel ons voor een afspraak, telefoon: 030-6343217. U kunt ook het contactformulier invullen. 

Contact

Schoolgids

Klik hier voor de Schoolgids 2018 / 2019.

Partners