Terug naar de vorige pagina

Modern geschiedenis onderwijs groep 7 en 8 + excursie

De afgelopen weken hebben de leerlingen de groepen 7 en 8 een geschiedenisproject gedaan over "De Middeleeuwen". De leerlingen uit beide groepen waren gemixt. De opdracht voor de kinderen was om samen(werkend) te komen tot een "creatieve en informatieve" presentatie over een stukje geschiedenis uit de middeleeuwen.

Twee weken hebben ze er hard aan gewerkt. Op donderdag 23 februari hebben beide groepen in hun klaslokaal, in het bijzijn van de ouders, een tentoonstelling ingericht. Ook de leerlingen uit groep 6 kwamen geinteresseerd kijken.

De woensdag ervoor zijn we met de leerlingen met de bus naar de Beatrix Sluis gereden. Daar bouwt men aan een derde kolk. Vanwege die bouw is een grote oorlogsbunker verplaatst. De zogenoemde kazemat maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie en is gebouwd in 1936.

De bunker van 1,2 miljoen kilo werd 150 meter verplaatst. Hij moet wijken voor de verbreding van het Lekkanaal en de verbouwing van de Prinses Beatrixsluis. 

Klik op de foto om er meer te zien.

Agenda

Contact

Voor u uw kind kunt aanmelden, willen we graag met u in contact komen. Bel ons voor een afspraak, telefoon: 030-6343217. U kunt ook het contactformulier invullen. 

Contact

Schoolgids

Klik hier voor de Schoolgids 2018 / 2019.

Partners