Een school vol talentenEen school vol talentenEen school vol talentenSamen leren voor de wereld van morgenEngels vanaf groep 1
Een school vol talenten

Een school vol talenten

Een school vol talenten

Samen leren voor de wereld van morgen

Engels vanaf groep 1

U bent hier:  Home  >  Over de school

Over de school

WERELDWIJS

Basisschool Wereldwijs ligt in een groene omgeving en telt circa 230 leerlingen.
Wereldwijs is een school die midden in de veranderende wereld staat, als een veilige plek waaruit de kinderen zich voorbereiden op de wereld van nu en de toekomst.

Wij bieden een prettige en veilige leeromgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan en zorg hebben voor elkaar. Je bent lid van de groep, je bent verantwoordelijk voor elkaar en je hoort erbij. Het ‘samen zijn’ en de relatie vinden we belangrijk. Zowel de leerlingen in de klas, in relatie met de leerkracht als de driehoek ouder, leerling en leerkracht.  Wij zijn een Kanjerschool.

We geven onze leerlingen een goede basis mee en hebben aandacht voor de wereld om ons heen. We gaan met onze leerlingen op stap en halen de wereld de school in. Met moderne leermiddelen geven we ons onderwijs vorm.

Leren is belangrijk en leren is leuk, we vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich  ontwikkelingen en groeien  binnen zijn/ haar mogelijkheden. Dit betekent ook dat wij ons als schoolteam ontwikkelen in het geven van kwalitatief goed onderwijs.

Eigenaarschap, autonomie, het maken van keuzes en samenwerken hebben kinderen nu en in de toekomst nodig. Op school leren plannen en kiezen naar talent en interesse hoort hierbij. Onze leerlingen hebben gepaste verantwoordelijkheid en eigenaarschap  binnen het eigen leerproces. Een balans in: wat heb je nodig, wat kun je zelf.

Kinderen zijn nieuwsgierig en werken graag samen vandaar dat er binnen ons onderwijs ruimte is om projectmatig, samenwerkend en onderzoekend aan de slag te gaan.

Alle kinderen hebben talenten op cognitief, creatief of sportief gebied.
Bij ons op school vinden we een brede ontwikkeling belangrijk, naast de cognitieve ontwikkeling is er aandacht voor kunst, cultuur, sport, bewegen, creativiteit, leerzame uitstapjes, samen (buiten)spelen en leren. We gaan graag en regelmatig met onze leerlingen op stap buiten de school om de wereld te verkennen, dit draagt bij aan een brede ontwikkeling en een rijke leeromgeving.

Wereldwijs is een Christelijke basisschool die openstaat voor leerlingen uit alle kerkelijke en sociale groeperingen. We verwachten van ouders en leerlingen dat ze het christelijk karakter van de school respecteren.

Het logo van Wereldwijs symboliseert onze naam: twee kinderen die plezier met elkaar hebben en verbonden zijn met elkaar. De kleurrijke wereldbol met duidelijk herkenbare hartjes.

Welkom op onze school!

Agenda

Er zijn op dit moment geen agendapunten.

Schoolgids

Klik hier voor de schoolgids 2021-2022.

Contact

Voor u uw kind kunt aanmelden, willen we graag met u in contact komen. Bel ons voor een afspraak, telefoon: 030-6343217. U kunt ook het contactformulier invullen. 

Contact

Partners